ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

Το Δέντρο που Έδινε


Για να τιμήσουμε τη γιορτή της Μητέρας με την Α΄ τάξη , σκέφτηκα  αυτή τη δράση να την πραγματοποιήσουμε    στην Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, μιας και αρκετοί από τους μαθητές μας δεν είχαν ακόμα καταφέρει να την επισκεφτούν .  Εκεί μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά . Αρχικά  η κ. Ειρήνη, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης,  μας μίλησε για τα βιβλία και τη σπουδαιότητά τους όπως και για τη διαδικασία που ακολουθούμε για τον δανεισμό ενός βιβλίου  . Στη συνέχεια μας ξενάγησε στο χώρο και με μεγάλη προθυμία και υπομονή απάντησε σε όλες  τις ερωτήσεις  των παιδιών.

Έπειτα ακολούθησε η αφήγηση του βιβλίου <<Το Δέντρο που Έδινε>>  του Σελ Σιλβερστάιν .  Μετά από μια εκτενής συζήτηση με τα παιδιά  σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου  και την ανιδιοτελή αγάπη της μητέρας – μηλιάς προχωρήσαμε στις δραστηριότητες που είχα ετοιμάσει .  Τα παιδιά όπως  κι εμείς οι δασκάλες περάσαμε υπέροχα κι ανανεώσαμε το ραντεβού  μας ξανά  για του χρόνου .  Σας ευχαριστούμε πολύ !























Η μητέρα είναι τα πάντα. Αυτή είναι η παρηγοριά μας στη θλίψη, η ελπίδα μας στη δυστυχία και η δύναμή μας στην απελπισία. Είναι η πηγή της αγάπης, του ελέους, της συμπόνοιας και της συγχώρεσης. Αυτός που χάνει τη μητέρα του χάνει μια αγνή ψυχή που τον ευλογεί και τον προστατεύει συνεχώς. Καλίλ Γκιμπράν


Η αγάπη της μητέρας είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε έναν απλό άνθρωπο να πετύχει το ακατόρθωτο. Marion C. Garrety